

ISOVERs produkter bidrar till poäng i Miljöbyggnad 3.0 gällande kriteriet 15. Stommens och grundens klimatpåverkan.
Nyckelbidrag
ISOVER har EPD:er för flera värmeisoleringsprodukter av glasull. Produktion av dessa byggvaror ger endast ett litet bidrag till stommens och grundens totala klimatpåverkan genom utsläpp av växthusgaser.
Syfte
Öka kunskapen om stommens och grundkonstruktionen klimpåverkan, öka efterfrågan och tillgången på EPD:er och premiera åtgärder som minskar stommens och grundens klimatpåverkan.
Bedömningskriterier
Redovisning av klimatpåverkan från stommen och grundkonstruktionen i gram CO2-e per Atemp. Beräkningen av en byggvaras klimatpåverkan kräver uppgift om mängd och dess utsläpp av CO2e. Klimatpåverkan från de byggvaror som ingår i stommen och grundkonstruktion ska summeras och fördelas på aktuell Atemp, dvs byggnadens klimatpåverkan mäts i g CO2e/m2Atemp.
Följande tabell sammanfattar betygsgränser för byggmaterialets klimatpåverkan vid nyproduktion. (Notera att kraven kommer att skärpas vid versionsuppdatering).
För att komma åt SGBCs Klimatverktyg som kan användas för att beräkna klimatpåverkan: klicka här
För mer information se Miljöbyggnadmanualen: klicka här
Vårt bidrag till kriteriet
ISOVER har EPD:er för flera värmeisoleringsprodukter av glasull som kan användas i stommar eller grunder. ISOVERs glasull har mycket låg densitet jämfört med traditionella material som trä, stål och betong och ger därför endast ett litet bidrag till stommens eller grundens totala klimatpåverkan uttryckt som gram koldioxidekvivalenter per kvadratmeter Atemp.
ISOVER tillhandahåller produktspecifika uppgifter baserade på sina EPD:er för inmatning i Miljöbyggnads Excelprogram ”Klimatverktyg” – se tabell under ”Rekommenderade tjänster”.
Vår dokumentation
Rekommenderade produkter
Beräkningsverktyg & övriga hjälpmedel
Här finns produktspecifika uppgifter avseende ISOVERs glasull för inmatning i Excelprogrammet ”Klimatverktyg”.