Ecophon logo
Ljudabsorbenter från Ecophon

Akustikpaneler från Ecophon bidrar till poäng i LEED v4 gällande Design for flexibility

Läs mer
Antal poäng är endast för informationsändamål. Saint-Gobain kan inte garantera och heller inte hållas ansvarig om byggnaden inte uppfyller certifieringen. Detta eftersom certifieringen ser till byggnaden som helhet och därmed tar hänsyn till mer aspekter än bara byggnadsmaterial.
1 poäng

Har du en fråga?

Behöver du mer information?

Kontakta oss!

Nyckelbidrag

Genom att använda Ecophon Combison™ kan man bygga skiljeväggar som slutar vid undertaket utan att man får problem med ljudläckage via utrymmet mellan undertaket och bjälklaget. Detta ökar flexibiliteten och gör det enklare att uppnå de 50 % demonterbara väggar som omnämns i avsnittet ”Design for flexibility”.

Syfte

Att spara resurser i samband med byggande och förvaltning av byggnader genom att designa för flexibilitet och att det ska vara lätt att göra framtida anpassningar samt för livslängden på komponenter och enheter.

Bedömningskriterier

Öka byggnadens flexibilitet och förmåga att enkelt anpassas under byggnadens livstid genom att använda minst tre av strategierna som beskrivs i LEED, t.ex. designa för framtida vertikal expansion på minst 75 % av taket och användning av demonterbara skiljeväggar på 50 % av tillämpliga områden.

 

Se detaljerat krav: klicka här

Vårt bidrag till kriteriet

Ecophon Combison™ är en produktfamilj som kombinerar ljudabsorption och ljudisolering. Det betyder att en och samma panel både ger god akustik i rummet den är monterad i och förhindrar att ljud sprids till angränsande rum.

Med Combison™ kan man bygga skiljeväggar som bara går upp till undertaket (och inte ända upp till bjälklaget) utan att man behöver oroa sig för ljudläckage. Detta ökar flexibiliteten i användningen av ytorna över byggnadens livstid och minimerar kostnader, både för den ursprungliga byggnationen och för framtida förändringar.