leca_logo
Lecablock från Leca

Lecablock från Leca bidrar till poäng i LEED V4 gällande Innovation.

Läs mer
Antal poäng är endast för informationsändamål. Saint-Gobain kan inte garantera och heller inte hållas ansvarig om byggnaden inte uppfyller certifieringen. Detta eftersom certifieringen ser till byggnaden som helhet och därmed tar hänsyn till mer aspekter än bara byggnadsmaterial.
5 poäng

Har du en fråga?

Behöver du mer information?

Kontakta oss!

Nyckelbidrag

Leca Isoblock 2.0 gör jobbet snabbare, enklare och billigare. Blocken är anpassade för tunnfogsmurning, vilket innebär att mindre bruk behövs och att utförandet blir snabbare. Leca Isoblock 2.0 har ett U-värde på 0,129 W/m2K vilket ger ett energieffektivt hus med låga energikostnader.

Syfte

Att uppmuntra projekt att uppnå exceptionella eller nyskapande resultat.

Bedömningskriterier

Det finns 3 sätt att få poäng för kriteriet "Innovation". Projektteam kan använda valfri kombination av dessa tre alternativ:

  • Innovation: genom att uppnå signifikant, mätbar miljöprestanda med en strategi som inte tas upp i LEED:s klassificeringssystem Green Building.
  • Pilot: genom att uppnå en pilotpoäng från USGBC:s LEED Pilot Credits-bibliotek.
  • Exemplariska prestandastrategier: en poäng för exemplarisk prestanda kan normalt erhållas om dubbla poängkrav eller nästa stegvisa procenttröskel uppnås.

 

Se detaljerat krav: klicka här

Vårt bidrag till kriteriet

Det nya högeffektiva Leca Isoblock 2.0 gör jobbet snabbare, enklare och billigare. Blocken är anpassade för tunnfogsmurning, vilket innebär att mindre bruk behövs och att utförandet blir snabbare. Leca Isoblock 2.0 har ett U-värde på 0,129 W/m2K vilket ger ett energieffektivt hus med låga energikostnader. Blocken väger dessutom bara 13 kg.

Med Leca Isoblock 2.0 Hörn får du tre block i ett. Med ett enkelt handgrepp kan man anpassa hörnblocket till ett vänster-, höger- eller avslutningsblock gneom att såga med en handsåg i isolerdelen, där det finns förmarkerade sågsnitt.

leca_isoblock