Saint-logo
Glas och fönster från Saint-Gobain Glass

Fasadlösningar från Saint-Gobain Glass bidrar till poäng i LEED V4 gällande innovation.

Läs mer
Antal poäng är endast för informationsändamål. Saint-Gobain kan inte garantera och heller inte hållas ansvarig om byggnaden inte uppfyller certifieringen. Detta eftersom certifieringen ser till byggnaden som helhet och därmed tar hänsyn till mer aspekter än bara byggnadsmaterial.
5 poäng

Har du en fråga?

Behöver du mer information?

Kontakta oss!

Nyckelbidrag

Forskning och innovation är själva hjärtat i Saint-Gobains strategi. 2017 rankades koncernen för sjätte året i rad bland världens 100 främsta innovatörer. Tack vare koncernens Eco-innovation policy arbetar Saint-Gobain Glass med utveckling av innovativa glaslösningar som bidrar till att minska byggnaders miljöpåverkan under hela livscykeln och samtidigt öka brukarnas välbefinnande.

Syfte

Att uppmuntra projekt att uppnå exceptionella eller nyskapande resultat.

Bedömningskriterier

Det finns 3 sätt att få poäng för kriteriet "Innovation". Projektteam kan använda valfri kombination av dessa tre alternativ:

  • Innovation: genom att uppnå signifikant, mätbar miljöprestanda med en strategi som inte tas upp i LEED:s klassificeringssystem Green Building.
  • Pilot: genom att uppnå en pilotpoäng från USGBC:s LEED Pilot Credits-bibliotek.
  • Exemplariska prestandastrategier: en poäng för exemplarisk prestanda kan normalt erhållas om dubbla poängkrav eller nästa stegvisa procenttröskel uppnås.

 

Se detaljerat krav: klicka här

Vårt bidrag till kriteriet

På Saint-Gobain främjar vi utvecklingen av eko-innovativa produkter och lösningar. Här följer några exempel från de två senaste åren på Saint-Gobain Glass innovationer för förbättrad komfort och hållbarhet i byggnaden:

  • ECLAZ, den nya generationen av lågemissionsglas, öppnar nya möjligheter för fönster med dubbel och trippelglas när det gäller energieffektivitet och komfort.
  • COOLLITE XTREME 70/33 är den senaste innovationen inom högpresterande solreglerande beläggningar.

Våra glasprodukter kan också bidra till nyskapande fördelar, till exempel:

  • Ergonomi: att främja hälsosamt, bekvämt och produktivt arbete genom att utforma arbetsplatsen så att den är anpassad till de som använder den. Glas kan bidra med komfort, produktivitet och välbefinnande åt brukarna av byggnaden.
  • Avskräckning från fågelkollisioner: minska skador och dödsfall bland fåglar genom kollisioner med byggnader i flykten. Tack vare de speciellt utvalda mönstren och färgerna gör våra 4BIRD-glaspartier fasaderna synliga för fåglar. En diskret men effektiv, permanent och fågelvänlig lösning.

När det gäller innovativa tjänster har vi nyligen lanserat MyGlassolutions e-handelsplattform där användarna kan konfigurera och beställa skräddarsydda produkter, se prisinformation och leveranstid samt spåra beställningar.

För att bättre kunna svara på arkitekternas behov har Saint-Gobain Glass också tagit fram Glass Pro-appen, som simulerar en realistisk bild av olika glasprodukter på en byggnads fasad. Med tjänsten för fasadåtergivning kan man på begäran visualisera och jämföra alla Saint-Gobains glasprodukter i högupplösta 3D-syntesbilder som kallas ”fysikorealistiska”.

Rekommenderade produkter

Beräkningsverktyg & övriga hjälpmedel

glass_pro_live

Med tjänsten Fasadåtergivning visualiserar och jämför du SG:s alla glasprodukter med högupplösta, s.k. “fysikorealistiska” 3D-bilder.

En e-handelsplattform för att skapa och beställa måttsydda produkter med snabba kostnads- och leveransuppgifter och ha koll på dina order.