sageglass_logo
Dynamiskt glas från SageGlass

Dynamiskt glas från SageGlass bidrar till poäng i LEED v4 gällande Acoustic performance.

Läs mer
Antal poäng är endast för informationsändamål. Saint-Gobain kan inte garantera och heller inte hållas ansvarig om byggnaden inte uppfyller certifieringen. Detta eftersom certifieringen ser till byggnaden som helhet och därmed tar hänsyn till mer aspekter än bara byggnadsmaterial.
1 poäng

Har du en fråga?

Behöver du mer information?

Kontakta oss!

Nyckelbidrag

SageGlass kan förbättra den akustiska komforten genom att kombineras med andra lösningar så som två glasrutor av olika tjocklekar eller genom att lägga till ett speciellt akustiskt laminat speciellt utformad för att förbättra ljudisoleringen

Syfte

Att tillhandahålla arbetsytor och klassrum som främjar välbefinnande, produktivitet och kommunikation genom en effektiv akustikdesign.

Bedömningskriterier

För alla utrymmen där personer vistas måste projektet uppfylla speciella krav för:

  • Bakgrundsljud från uppvärmning, ventilation och luftkonditionering (HVAC)
  • Ljudisolering
  • Efterklangstid
  • Ljudförstärkning och maskering

 

Se detaljerat krav: klicka här

  • För skolor extra fokus på strängare krav när det gäller HVAC bakgrundsljud och ljudöverföring.
  • För sjukvård extra fokus och strängare krav när det gäller talavskildhet, ljudisolering, bakgrundsljud, akustikytor och ljud utifrån.

Vårt bidrag till kriteriet

SageGlass kan hjälpa till att minska buller utifrån och ge god akustisk komfort genom att kombinera två rutor av glas av olika tjocklekar eller genom att lägga till ett speciellt akustiskt laminat som är utformat för att förbättra ljudisoleringen. SageGlass kan ge betyg för ljudöverföringsklasser (Sound Transmission Class ratings) som kan hjälpa projektet att uppfylla Schools och Healthcare BD+C v4 Acoustic Performance-poängen. Observera att glaset ska monteras i ett högpresterande, lufttätt ramverk med goda akustiska egenskaper.