Saint-logo
Design- och inredningsglas från Saint-Gobain Glass

Design- och Inredningsglas från Saint-Gobain Glass bidrar till poäng i LEED V4 gällande Innovation. 

Läs mer
Antal poäng är endast för informationsändamål. Saint-Gobain kan inte garantera och heller inte hållas ansvarig om byggnaden inte uppfyller certifieringen. Detta eftersom certifieringen ser till byggnaden som helhet och därmed tar hänsyn till mer aspekter än bara byggnadsmaterial.
5 poäng

Har du en fråga?

Behöver du mer information?

Kontakta oss!

Nyckelbidrag

Saint-Gobain erbjuder ett komplett sortiment av högpresterande glasprodukter som uppfyller högsta standard när det gäller akustisk komfort, design och säkerhet. Tack vare koncernens Eco-innovation policy arbetar Saint-Gobain Glass med utveckling av innovativa glaslösningar som bidrar till att minska byggnaders miljöpåverkan under hela livscykeln och samtidigt öka brukarnas välbefinnande.

Syfte

Att uppmuntra projekt att uppnå exceptionella eller nyskapande resultat.

Bedömningskriterier

Det finns 3 sätt att få poäng för kriteriet "Innovation". Projektteam kan använda valfri kombination av dessa tre alternativ:

  • Innovation: genom att uppnå signifikant, mätbar miljöprestanda med en strategi som inte tas upp i LEED:s klassificeringssystem Green Building.
  • Pilot: genom att uppnå en pilotpoäng från USGBC:s LEED Pilot Credits-bibliotek.
  • Exemplariska prestandastrategier: en poäng för exemplarisk prestanda kan normalt erhållas om dubbla poängkrav eller nästa stegvisa procenttröskel uppnås.

 

Se detaljerat krav: klicka här

Vårt bidrag till kriteriet

Saint-Gobain uppmuntrar till hållbart byggande och utvecklar innovativa lösningar för nya och befintliga byggnader som är energieffektiva, bekväma och hälsosamma samtidigt som den minskar klimatpåverkan och skyddar miljön. Detta är målet med koncernens Eco-innovation policy, som stöds av interna verktyg och kurser. Med Eco-innovation tar marknadsföringsavdelningen och FoU-teamen minskad klimatpåverkan i åtanke när de skapar framtidens lösningar.

Våra glasprodukter kan också bidra till nyskapande fördelar, till exempel:

  • Ergonomi: att främja hälsosamt, bekvämt och produktivt arbete genom att utforma arbetsplatsen så att den är anpassad till dem som använder den. Tack vare sin genomskinlighet bidrar glas, när det används som skiljevägg, till ökad komfort, produktivitet och välbefinnande åt brukarna.
  • Miljömässigt fördelaktiga ytskikt och inredningar. Glas kan användas i möbler i form av speglar (SGG MIRALITE REVOLUTION och SGG MIRALITE PURE) eller lackerat glas (SGG PLANILAQUE EVOLUTION/DECOLAQUE).

hand-sun

Rekommenderade produkter

Beräkningsverktyg & övriga hjälpmedel

glass_pro_live

Med tjänsten Fasadåtergivning visualiserar och jämför du SG:s alla glasprodukter med högupplösta, s.k. “fysikorealistiska” 3D-bilder.