Saint-logo
Design- och inredningsglas från Saint-Gobain Glass

Design- och Inredningsglas från Saint-Gobain Glass bidrar till poäng i LEED V4 gällande Design for flexibility.  

Läs mer
Antal poäng är endast för informationsändamål. Saint-Gobain kan inte garantera och heller inte hållas ansvarig om byggnaden inte uppfyller certifieringen. Detta eftersom certifieringen ser till byggnaden som helhet och därmed tar hänsyn till mer aspekter än bara byggnadsmaterial.
1 poäng

Har du en fråga?

Behöver du mer information?

Kontakta oss!

Syfte

Att spara resurser i samband med byggande och förvaltning av byggnader genom att designa för flexibilitet och att det ska vara lätt att göra framtida anpassningar samt för livslängden på komponenter och enheter.

Bedömningskriterier

Öka byggnadens flexibilitet och förmåga att enkelt anpassas under byggnadens livstid genom att använda minst tre av strategierna som beskrivs i LEED, t.ex. designa för framtida vertikal expansion på minst 75 % av taket och användning av demonterbara skiljeväggar på 50 % av tillämpliga områden.

 

Se detaljerat krav: klicka här

Our contribution

Saint-Gobain Glass erbjuder modulära glaslösningar för skiljeväggar, som CLIP-IN-systemet som är ett modulsystem för glasskiljeväggar.  Systemet är lika enkelt att montera som att demontera och underlättar därmed skiljeväggsinstallationen så att utrymmen kan anpassas efter brukarnas behov. Det finns inget lim mellan glasrutorna, vilket gör att skiljeväggarna kan demonteras och återanvändas på ett enkelt sätt.

 

sgg-clip-in